19η Εκπαιδευτική Συνάντηση ΕΛΕΣΥΘ

Αγαπητά μέλη της ΕΛΕΣΥΘ,  

 Στα πλαίσια της 19ης Εκπαιδευτικής Συνάντησης της Εταιρείας μας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να καλέσουμε την αγαπητή συνάδελφο, Αλεξάνδρα Βασιλείου, ώστε να αξιοποιήσουμε την «Οπτική του Processwork στη Διεργασία Ομάδας», ενώ στο επίπεδο του περιεχομένου θα ανταλλάσσουμε εμπειρίες, ερωτήματα και απόψεις σε θέματα του Κώδικα Δεοντολογίας που απασχολούν τα μέλη μας, όσον αφορά αφενός τον τρόπο που ένας θεραπευτής ή μια θεραπευτική ομάδα προσεγγίζουν τα ζητήματα που απασχολούν π.χ. μια οικογένεια και τα υποσυστήματα της στη μεταξύ τους σχέσεις και αφετέρου τη συνύπαρξη των ρόλων του θεραπευτή και επόπτη στο ίδιο πρόσωπο.
 Με χαρά μας αποδεχτήκαμε το αίτημα του κ. Μανώλη Τσαγκαράκη, βασικό μέλος της ομάδας που συνέταξε το Κώδικα Δεοντολογίας της Εταιρείας μας να παρουσιάσει το σχετικό σκεπτικό. Στο διάλογο που θα ακολουθήσει και στον οποίο καλούμεθα όλα και μόνο τα μέλη της ΕΛΕΣΥΘ να συμμετάσχουμε, θα ανοιχτούμε καταθέτοντας σκέψεις, εμπειρίες και προκλήσεις που έχουν γεννήσει οι αλλαγές στη σύγχρονη κοινωνική και οικογενειακή ζωή και η διαφορετικότητα στις προσεγγίσεις όπως αυτές αναδύονται στη θεραπευτική διαδικασία.

 Η διεργασία αυτή, στην οποία θα αξιοποιήσουμε την κ. Αλεξάνδρα Βασιλείου και τη συνεργάτιδα της, κ. Ιωάννα Βελαλή, μπορεί να οδηγήσει πιθανόν σε προτάσεις τροποποίησης του Κώδικα Δεοντολογίας και τότε το θέμα θα έρθει σε επόμενη Γενική Συνέλευση της ΕΛΕΣΥΘ για αποφάσεις.  
 Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 Ώρα προσέλευσης: 10:00 π.μ. Διάρκεια Συνάντησης: 10:30 -13:00. Τόπος: Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής, Ηπείρου 17, Αθήνα ·   Η συνάντηση αφορά αποκλειστικά τα μέλη της ΕΛΕΣΥΘ ·

 Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης με μόρια εκπαίδευσης. ·   Για την πληροφόρησή σας σας επισυνάπτουμε ένα σύντομο βιογραφικό των προσκεκλημένων, περίληψη της “Οπτικής του Processwork για τη διεργασία”, τον Κώδικα Δεοντολογίας με υπογράμμιση στα σημεία προς συζήτηση.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο